Fett venn eller fiende?

Fett: Bra eller dårlig

Det er mange som lurer på om de spiser for mye fett. Skal man gå ned i vekt er det viktig å spise litt fett men ikke for mye . Det finnes mange typer fett. Flerumettet og enumettet fett. Flerumettet fett er fett man som er sunt noen ganger og enumettet fett kan være sunt andre ganger. Vi har kolestrol som kan tette blodårene, dette er størknet fett. Dette gir åreforkalkning. Så om du spiser smør med for mye kolestrol kan du få åreforkalkning. Dagens ungdom er mye mer overvektoig enn før. Dette er fordi at de kommersielle produktene i dagens samfunn er usunne. Ta foreksempel mc donalds. Mc donalds er verdens største kjede og har bare usunn mat som har fett. Masse fett er inne i maten til mc donalds. Men hva gjør det om jeg går to ganger i uka på mc donalds spør du? Vel det som skjer da er at man spiser masse fett og dette lagrer seg i kroppen. Mange lurer på om det er sunnere å spise mcdonalds chicken enn å spise hamburger men det eneste jeg kan si da er at det er like usunt. Men alt med måte. Spiser man bare sunn mat hele uka så vil det også ha konsekvenser for kostholdet. Og hvis man bare spiser chicken m,ca nugghetts har det konsekvenser. Så hva er egentlig fett? Spør du. Vel fett er det som lagres når man spiser. Man har fettsyrer, og man har ulike kategorier. For min del blir jeg helt gal av alle de forksjellige fett typene man må passe på. Mettet fett er animalsk fett, og det bør du spise lite av på grunn av dårlig kolesterolet. enumettet og flerumettet finnes i olje og fisk, og det er sunt. gå etter enumettet fett det er det sunneste det er det i olje, fisk og korn. Ikke spis transfett, transfett, bør du imidlertid unngå helt. Det er masse diskusjoner om ulikt fett, og forskere jobber på spreng med å finne opp nytt fett. Aldri har det før vært så mye fett i verden som det det er idag. Kanskje man bneste gang går ut av huset og ut for å joggge at man legger merke til fettet i butikken. Ikke vet jeg men det hadde kanskje ikke vært dumt å åpne øynene sine. Jeg selv har gått til innkjøp på internett av fett jeg vet er bra. Dette skal jeg skrive mer om i neste innlegg.

Så hva er konklusjonen? Vel så lenge du ikke spiser transfett så kan du sikkert ta deg en hamburger i ny og ne  Bare du spiser med måte.

Smør er ikke bare en fiende

Annonser

2 tanker om “Fett venn eller fiende?

  1. Fettdebatten er veldig uoversiktelig i dagens teknologiske tidsalder. Vi er hele tiden koblet på sosiale medier jaja men fett er nok for min del en fiende uansett hva forskerne finner ut. Kan du komme med oppskrift til en sunn burger en gang?

  2. Det er lett å bli forvirret i all debatten rundt fett ja. Men det handler om å ha et sundt forhold til noe som er usundt. De sosiale mediene påvirker oss hele tiden, og vi kan aldri skjønne helt hva fett er. Men det at fett er en fiende behøver ikke nødvendigvis være sant. Man kan ha mange forhold til fett uten å bli feit. Handler bare om at du ikke spiser hamburger 4 ganger i uka, eller chickenburger 4 ganger i uka. Det er viktig å skille mellom fett i en dårlig sammenheng og fett i en bra sammenheng. Husk at det er din kropp, og at det er du som skal bestemme. Forskerne har en stor debatt og i de sosiale mediene er det ikke lett å finne relevant informasjon. Sosiale medier påvirker oss hele tiden og underbevisstheten skriker om tilgang på fett. Men det er viktig å ikke stryke alle hårene med en kam. Sosiale medier gjør det på en måte vanskelig å være sunn. Man må skille mellom dårlig fett og bra fett. er viktig å se fett i et bredt perspektiv. Innlegg om sunn hamburger kommer etterhvert. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *