Restematoppskrift

Når man bare har gulrot, makaroni, og løk i kjøleskapet skulle man ikke trodd at man kunne lage noe godt og sunn middag ;)

Når man bare har gulrot, makaroni, og løk i kjøleskapet skulle man ikke trodd at man kunne lage noe godt og sunn middag 😉

Idag når jeg kom hjem fra trening så var jeg kjempesulten og hadde lyst på noe som fylte magen skikkelig. Ikke usunn mat som hamburger, pannekaker og sjokoladekake, men sunn mat. Men når jeg åpner kjøleskapsdøra og ser inn i kjøleskapet så er det nesten ingen mat. Mange tror at man må handle hver dag for å få kjøpt nok mat men det trenger man ikke. Man kan foreksempel lage mat selv om kjøleskapet ikke har alle igrediensene. Kanskje har man litt spaghetti eller makaroni,, og litt brokkoli. Man må ikke spise kjøtt hele tiden. Nordmenn spiser stadig mere kjøtt og man spiser pølser, man spiser kalkun, og man spiser kjøttdeig hver dag. En gjennomsnittlig nordmann får i seg 365 kg kjøtt i året. Tenk på hvor mye kjøtt man spiser og hvor mange dyr som dør hvert år. Dyra i landet har mye dårligere vilkår og det blir bare verre. Men allikevel så blir det å være vegetarianer ikke noe bra i vårt samfunn. Mange vegetarianere har det vanskelig foreksempel i jula. Når skal man begynne å komme ut av kjøttskapet, det er ikke galt å spise bare grønnsaker to ganger i uka. Man kan selvfølgelig ikke bare spise grønnsaker men også spaghettti og makaroni. Både makaroni og spaghetti har mye sundt blant anna protein og vitamin. Makaaroni er ikke bare sundt men også raske karbohydrater som gjør at man blir fortere mett. Mange forsker på det, men ingen har funnet ut. Diskusjonen om at spaghetti og makaroni kan være erstattet av kjøtt er det mange som er uenig i, men en ting er sikkert og det er at det er sundt å ikke bare spise kjøtt. Det kan jo alltids bli for mye av det gode 😉

man kan ha på rømmedressing oppå

man kan ha på rømmedressing oppå

Her er en oppskrift på kjøttfri makaronirett

Makaroni

Løk

Brokkoli

Kanskje fiskepinner (hvis man ikke er veganer da J )

Kok makaronien stek løk og brokkoli og gulroter, tilsett soyasaus. Ha i litt salt. Ha makaroni på tallerkenen og ha grønnsaksblandingen. Veldig godt med litt hvitløksdressing på toppen.

 

Annonser

En tanke om “Restematoppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *