Hva skal jeg spise i helga?

Nå er det godt en liten stund siden jeg har skrevet og det er fordi jeg har hatt så mye å gjøre. Jobb og skole og venner. Ahhh, skal bli godt med juleferie og ikke mer eksamen. Eksamen holder på å ta livet av meg..  Jaja men på lørdag fikk jeg en mail der det var et spørsmål der det sto om jeg har noen gode forslag til middag man kan kose seg med i helgen. Nordmenns befolkning spiser som regel pizza og taco og hamburger i helga. Det er alltid et dilemma om hav man skal spise i helga. Noen vil ha pizza mens andre vil ha mer tradisjonsrik mat (les søndagsmiddag). Men unger vil kanskje ha fiskepinner. Man kan lett bli surrete av all helgematen. Men hvorfor ikke lage noe som ingen forbinder med helgemat, så slipper man all kranglingen. Når jeg vokste opp så hadde vi ikke helgemiddag, da spiste man vanlig mat hver dag. DAgens samfunn er basert på at i helga skal man spise noe og på hverdagen skal man spise noe annet. Ta foreksempel lørdagspizza. Er det noe man bare kan spise på lørdager?

Visste du at grandiosa er det nordmenn spiser mest av? I nyere forskning har det vist seg at Grandiosa kan være avhengighetsskapende, og er noe vi blir lurt til å spise. Reklamen for grandiosa for lørdagspizza virker kanskje som en lite harmfull reklame men den er i realiteten en reklame som man bør ta med en klype salt. Grandiosa kan være kjempeusundt i noen situasjoner. Grandiosa kan også øke kolestrolet hvis man spiser for mye av det. Dette er usundt og man bør bare spise det en gang i uka. Foreksempel pizza på mandag, hamburger på tirsdag. Men det handler om å være kreativ og gjuøre det usunne sundt. Mange synes det kan være vanskelig å lage sunnd mat. Noen synes det er lett. Vi er alle forskjellig men en ting er sikkert og det er at man aldri kan være sikker på hva som er sundt og hva som er usundt.

Noe kan se kjempesundt ut men ikke være det og noe kan se kjempe usundt ut og ikke være det. Det handler om å se det ut fra et perspektiv. I helga hadde jeg lyst på noe sundt og godt som jeg var sikker på at var sundt. Derfor lagde jeg fisk. Laks har sundt fett i seg og er en naturlig fettkilde. Nå tenker du kanskje «hvorfor lage fisk som kosemat?» Vel det har seg sånn at man kan kose seg med fisk ogsål, det handler bare om hvordan man tilbereder den.  I gamle dager da man ikke hadde godteri og potetgull så måtte man finne sitt eget godteri. Historikerne er uenige men det viser seg at man diskuterer om godteri før i tiden kunne være fiskJ. Men jaja fisk blir nok ikke med det første godteri for min del. Noen liker det kanskje men andre liker det ikke alltid. Husk vi er alle forskjellig 🙂

For å lage laks med soppsaus er det viktig å ta seg god tid på kjøkkenet. Dette kan ta opp til en time. Først må man tilberede laksen med sennepp, deretter tar man den i ovnen med salt, deretter putter man poteter i kokende vann. Soppsaus: Husk å rør godt i sausen ha oppi matfløte, sopp, og løk. Hakk løken opp i små terninger. Hakk soppen. LA det putre i en halvtime. Voila. NB: Det er viktig at laksen er gjennomstekt. Potetene skal være myke inni.

mmmmmhh

(Ble litt dårlig bilde kanskje)

Oppskrift:

Laks

2 poteter

Litt salt

Sennepp

Matfløte

3 løk

Sopp

Stay tuned for treningsoppdatering!

Annonser

4 tanker om “Hva skal jeg spise i helga?

  1. ja vi er alle forskjellig. Jeg er kanske litt overvektig, men det er nok mye på grunn av at jeg er avhengig av grandiosa samtidig som jeg blir veldig forvirret av sosiale medier men jeg er likevel unik og det er vel det som er så vakkert med nordmenn og mat. Man kan aldri vite hva slags fett som er bra for deg og hva slags mat man bør spise men derfor synes jeg egentlig forskerne er noen idioter. Fordi de aldri kan finne ut en sund burger for eksempel, jaja har lett og lett men finner ikke sunde burgere noen steder noen ganger. Overvekt er ikke alltid lett, særlig når man selv ikke har skylden og burgere og grandiosa er så sabla godt. Hva slags fett bør jeg spise mer av for å slanke meg?

  2. Ja vi er alle forskjellige, og sosiale medier kan forvirre oss. Men det handler om å være sterk og tro på seg selv. TA et skritt av gangen (man blir ikke slank over natta) Trene riktig spise sundt og ha et godt kosthold er nøkkelord. Aldri gi seg. Jeg har aldri vært tjukk selv så jeg kan ikke si at jeg vet hvordan du har det, Men jeg har vært ganske tynn. Sunne brugere kan man lage men det handler om å bruke matvett, og ikke ha usunne ting på brugern sånn som ost og bacon. Mange tror det hjelper å ha litt salat på men, man må rett og slett kutte ut bacon og ost og slike fettkilder. Hvis du skal slanke deg er det viktig å ikke spise for mye men samtidig spise litt siden det hjelper på forbrenningen. Mange lurer på hvordan dette er mulig, men det viser seg at når man spiser sunn mat regelmessig så blir man slankere, og får mer overskudd. Men mn bør holde seg unna kosttilskudd som man ikke vet noe om. Forskerne er ikke idioter, men de kan nok virke som det noen ganger:) Det er du som må ta initiativ til ditt eget liv. Ikke tenk på hva forskerne mener. Sunt fett har jeg skrevet om tidligere, men poenget er å spise sunt fett istedenfor usundt fett. Fisk er foreksempel en kilde til sundt fett. Mens kjøtt, og smør er kilde til usundt fett. Sunn burger er på vei Ps.: det er bare å ta kontakt hvis det er noe mer du lurer på

  3. Hei! Shitt ass. Liker bloggen din dødsbra.!!! Har fått masse brae idder om mat.
    Jeg har et spørsmål til deg er Fjordlandmat bra? Eller er det usunt?

  4. Hei. Kaisa fjordlansmaten kan være bra, det er mange som mener det ikke er bra men mange mener at det er bra. Det handler om å se hva som har mest fett pr gram. I en fiskekake fra fjordland så kan det være veldig mye fett selv om det er fisk. Men det fins også sunt fett i fisken så det er litt vanskelig å svare helt rett på. MEn man tror at fjordland skal ha ganske mye bra fett. Sukker gjøres jo om til fett og det er jo sukker i syltetøyet på kjøttkakene til fjordland så der kan man jo si at det er fett i sukkeret. Hvor mye fett som er er vanskelig å måle. Vi lever i et samfunn med reklame å sosiale medier så å vite det helt sikkert er vanskelig. JEg ville anbefale å prøve maten til fjordland men jeg vil ikke garantere at det ikker er transfett som er der, selv om de kanskje sier det så er matbransjen ganske skjult i form av sosiale medier og kommunikasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *